Čestitamo! Trudna si. Ako je rano, teško se može videti stomak, ali telo se već menja na način na koji nikada nisi zamišljala. Uskoro ćete imati mali stomak; onda „odjednom“ biće očigledno svima da tu postoji beba.
Nikad nije prerano da počnete da vodite putovanje kroz trudnoću sa slikama stomaka. Ne samo da je to zabavan način da gledate mamu i bebu zajedno, nego će biti lepo sećanje koje ćete jednom podeliti sa detetom kada mu budete pričali priču o njegovom početku. Evo nekih načina za beleženje rasta Vaše bebe u stomaku.

Snimite svoj stomak.
Iako je tradicionalno fotografisati Vaše telo u profilu, možete koristiti i siluetu sa pozadinskim osvetljenjem za dobar efekat. Uzmi svog supruga, pa čak i svog ljubimca. Jedna žena, snimala je fotografije nedeljno, fotografije njenog širenja stomaka sa brojevima nedelja u kojima je bila trudna. Njen muž i psi su se pridružili zabavi, držeći brojeve koji računaju broj dana dok se beba ne rodi. Sve ih je sastavila u fotografsku knjigu koja sada stoji na polici u jedanaestogodišnjoj sobi devojčice. Neka to bude posebno vreme u Vašim životima, a Vašoj bebi kada poraste biće zabavno da se osvrne na to i vidi kakvi su joj mama i tata bili roditelji! Njen muž se žalio svake nedelje kada sam ga zvala na slikanje, ali kada je video krajni rezultat, bio je toliko srećan što je odvojio vreme da to uradi.

Uzmi svoju stariju decu.
Ako kod kuće ima velikog brata ili sestru, stavite svoje prvorođenče na fotografije gde drži broj koji navodi starost njegovog budućeg brata / sestre. Na taj način možete gledati rast Vašeg velikog dečaka / devojčice, ali i stomaka odjednom.

Napravite film sa vremenskim razmakom.
Pokažite svetu koliko je velika Vaša beba u stomaku. Fotografišite svoj stomak dok držite komad ploda koji odgovara procenjenoj veličini Vaše bebe koja se razvija. Zabavno je zamisliti da je Vaša beba mala poput grozda, a uskoro će biti veličine kao jabuka.
Nemojte to raditi samo sa prvorođenčetom, gledajte na to kao na lepu uspomenu koju ćete rado gledati kroz sve naredne godine, tako da nemojte uskratiti drugo / treće.. dete za tako lepe momente koje će rado voleti da vide.

Dakle, počnite da dokumentujete svoj stomak sada, čak i ako niko drugi ne može pomisliti da ste trudni. Imate puno posla na kojem treba da radite i želite da uhvatite svaku promenu.