1. Uvek spakujte najmanje još dve pelene više, nego što vam je potrebno. Zato što vam mogu zatrebati baš onda kada najmanje očekujete – stoga, što biste rizikovali.
  2. Obnovite zalihe. Kad god se vratite kući, napunite torbu za pelene. To je jedna od onih malih stvari koje će učiniti da se osećate super organizovanim i pametnim.
  3. Naručite pelene online. Da vidimo, možete da se vozite do prodavnice za pelene između hranjenja, sačekate u redu, zaglavite se u saobraćaju i vučete teške kese kući. Ili možete kliknuti na jedno unapred podešeno dugme. Budite pametna mama: KLIKNITE!
  4. Vreće za smeće. „Uvek pakujem plastičnu vrećicu kako bih izbegla neprijatnu situaciju da bacam pelene u nečije kuhinjsko smeće“, kaže mama jedne bebe. Njeni prijatelji su zahvalni – i vaši će biti previše!
  5. Otvorite novu pelenu pre nego što uzmete staru. „Ponekad se bebe super-izmigolje“, kaže mama od dve ćerke. „Što brže možete staviti novu pelenu, to bolje!“
  6. Uvek držite paket pelena veće veličine pri ruci, iznenadni rast je stvaran, i on se odvija naizgled preko noći.
  7. A kada se nađete sa preostalim malim pelenama … „Za ime Boga, ne bacajte ih“, kaže mama jednog dečaka. „Nađite komšiju, prihvatni centar ili skloništa za beskućnike da ih poklonite i učinite nekog drugog srećnim – i osećajte se dobro“.