Postoji toliko priprema za izlazak iz kuće sa našim najmlađima. Čak jednostavan odlazak do prodavnice zahteva pažljivo planiranje. Kao roditelj, uvek morate biti spremni za neočekivani događaj koji bi se mogao dogoditi kada se ne nalazite kod kuće. Jedna od stvari koje će se najverovatnije dogoditi dok izlazite je potreba da promenite pelenu vašim mališanima. Menjanje pelena može postati nezgodno kada niste u komforu svog doma, ali to ne mora da bude uvek tako.

  1. Koristite plastične kese da uklonite prljavu pelenu
    Uvek ste se pitali šta da radite sa svim onim plastičnim kesama iz prodavnice? Stavite ih u torbu, kako bi ih koristili za sve te iskorišćene pelene. Kada završite menjanje pelene vašim mališanima, potražite kantu za smeće kako biste je pravilno odložili. Ako nemate pristupačnu kantu za smeće, možete je držati sa sobom sve dok to ne uradite. Čvrstim vezivanjem pomažete u blokiranju širenja neprijatnih mirisa.
  2. Nađite dobro mesto za promenu pelene
    Potražite toalet koji ima odvojen prostor za menjanje pelena. Ako baš ne možete da nađete, to možete učiniti na zadnjem sedištu auta. Ako to i dalje nije opcija, pitajte nekoga na vašoj lokaciji gde bi bilo odgovarajuće mesto za promenu pelena.
  3. Kupite rezervnu podlogu
    Uvek sa sobom nosite podlogu na kojoj ćete moći da presvučete vašu bebu, kako ne bi dolazila u dodir sa mestima na kojima ćete je presvlačiti.
  4. Torba za pelene
    Dobra je ideja da kupite torbu za pelene koju ćete koristiti svaki dan kada beba dođe. Svake noći pre nego što krenete na spavanje, proverite torbu za pelene i vidite šta treba da se dopuni. Tako je lepo znati da kad ustanete ujutru i izađete iz kuće da je već sve unutra i ne morate da žurite da spakujete, usput stalno razmišljajući da li ste nešto zaboravili. Uvek imajte više Turtles pelena i maramica u svojoj torbi. Vlažne maramice se mogu koristiti za mnoge druge stvari, osim što ćete ih koristiti da obrišete vašu bebu, mogu vam pomoći da očistite ruke kada završite menjanje pelene. Takođe spakujte u torbu antibakterijski losion kojim ćete čistiti ruke pre presvlačenja vaše bebe, a i nakon promene pelena. Držite dodatni set odeće u torbi za pelene za te neočekivane trenutke. Takođe nosite sa sobom kremu, kako bi koža vaše bebe uvek bila zaštićena.
  5. Imajte vodootpornu torbu
    Za sve nepredviđene momente naš savet je da imate torbu u kojoj ćete moći da odložite stvari bebe koje su se u međuvremenu isprljale, a kako bi bile odvojene od stvari koje svakodnevno koristite kada izlazite sa vašim mališanima. Vodootporna zaštita će vam čuvati sve što je mokro ili prljavo jasno od svega ostalog što imate.