• „OOPS!“ Brisanje nije krenulo u dobrom pravcu. Želite da budete sigurni da je beba potpuno čista, tako da iritacija nije moguća. Budite što temeljniji – očistite lepo bebinu kožu! Kad god je to moguće, pustite bebu da provede nekoliko minuta bez pelene nakon promene ili kupanja kako bi njegovo koža mogla da se osuši.

  • „OOPS!“ Pazite. „Moja beba je imala oko 4 meseca kad sam se okrenuo i sklonio pogled sa stola u kupatilu, na trenutak da operem ruke“, priseća se tata od dve ćerke. „Kada sam se okrenuo, ušla je u korpu za pranje veša pored stola! Hvala Bogu da je tamo bila odeća da ublaži pad, ali imao sam sreće! Nikad više nisam napravio tu grešku.“
    Zapravo držite jednu ruku na telu svoje bebe u svako doba. Ili joj promenite podlogu, ali ne na krevetu gde je prevrtanje previše lako. Ako morate da se javite na telefon, uzmite bebu sa sobom.

  • „OOPS!“ Koristite suviše uske pelene. Ako tečnost propušta kroz bebinu pelenu, ili primetite crvene oznake oko stomaka i nogu, vaša beba je nadmašila veličinu te pelene. Naredna veličina! Lako je shvatiti: Jednostavno pogledajte oblačić sa natpisom veličine na prednjoj strani Turtles paketa koji daje opseg težine bebe. Na primer, veličina 2 je za novorođenčad do 6 kilograma, veličina 3 je za bebe između 5 i 11 kilograma. Kliknite ovde da biste saznali više o TURTLES pelenama i njihovim veličinama.